Postcodeboek

Op zoek naar het Postcodeboek van Nederland? Op deze pagina vind je het volledige en nauwkeurige Postcodeboek! Hierin vind je alle postcodes van Nederland. Zoeken in ons postcode boek gaat snel en eenvoudig. Het zoeken kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is dat je een postcode zoekt. In dit geval vul je de provincie, woonplaats en/of straatnaam in van de postcode die je zoekt. Hoe vollediger je bent in je zoekopdracht, des te groter de kans is dat je de juiste postcode vind in ons Postcodeboek! Een andere mogelijkheid is Postcode zoeken bij adres. Hier zoek je dus precies andersom. Je vult in dit geval een postcode in en je ziet direct welke provincie, woonplaats en straatnaam bij deze postcode horen.

Zoeken in het postcodeboek

Het doorzoeken van een Postcodeboek op Postcode-zoeken.info heeft een aantal grote voordelen. Je doorzoekt namelijk real-time de volledige postcode database van Nederland. Wanneer je hierboven een provincie, woonplaats, postcode of straatnaam invult zul je zien dat het systeem direct de volledige database doorzoekt. Het is dus niet noodzakelijk om eerst een zoek button aan te klikken. Daarnaast bieden wij een zoeksysteem waarin je direct op twee manieren kan zoeken. Postcode zoeken bij adres en adres zoeken bij postcode. Hiervoor hoef je dus geen aparte zoeksystemen meer te gebruiken. Afsluitend kan het Postcodeboek ook eenvoudig en snel gesorteerd worden. Klik op een van de kolommen om te sorteren op alfabet. Zo wordt het zoeken nog makkelijker gemaakt. Weet jij bijvoorbeeld alles over adressen in s-Hertogenbosch, Haarlemmermeer, Zwolle of Zoetermeer?

Wat is een postcodeboek?

De postcodes in Nederland zijn in 1977 ingevoerd. Met behulp van een postcode kan men heel nauwkeurig een geografische locatie bepalen. De cijfers staan namelijk voor de regio, de wijk en de buurt/straatnaam van de postcode. De postcode heeft ook een aantal belangrijke voordelen voor de Nederlandse burger. Wanneer je contact zoekt met een bedrijf waarvan je klant bent, kan het bedrijf op basis van jouw postcode vaak in één keer veel gegevens zien. Je hoeft in dat geval dus niet al je gegevens door te geven. Veel succes met het doorzoeken van het Nederlandse Postcodeboek! Tip: bekijk ook eens de verschillende Postcodegebieden die Nederland heeft!