Postcodezoeker

Ben je op zoek naar een gratis, snelle en overzichtelijke Postcodezoeker? Op deze pagina vind je onze krachtige postcodezoeker! Met behulp van dit zoeksysteem doorzoek je razendsnel alle Nederlandse Postcodes. Ben je op zoek naar een specifieke Postcode? Vul dan de provincie, woonplaats en/of straatnaam in die bij de Postcode hoort die jij zoekt. Des te completer je zoekopdracht, des te groter de kans is dat je de postcode direct vindt! Wil je juist omgekeerd een postcode zoeken? Dat betekent dat je de gegevens zoekt bij een specifieke postcode. In dat geval vul je de postcode in waarvan je wilt weten van waar in Nederland deze afkomstig is. Na het invullen van de postcode zie je direct welke provincie, woonplaats en straatnaam bij de opgegeven postcode horen. Zo eenvoudig werkt de Postcodezoeker!

Nederlandse Postcodezoeker

Met ons postcode zoeksysteem doorzoek je razendsnel alle postcodes in Nederland. De Postcodezoeker maakt gebruik van instant search. Zodra je iets in een van de zoekvelden intikt doorzoekt onze database direct tienduizenden postcodes voor het beste zoekresultaat! Het is dus niet nodig om op een zoekknop te klikken. De zoekresultaten worden direct op deze pagina ingeladen. Op deze manier vind je sneller en eenvoudiger een postcode of adres dan ooit tevoren!

Lokale postcodes vinden
Onze Postcodezoeker maakt gebruik van het complete Postcodeboek van Nederland. Dit wordt soms ook wel de Postcodegids genoemd. Onze database bevat ruim 400.000 postcodes met de bijhorende provincie, woonplaats en straatnaam. Met behulp van onze postcodezoeker vind je dus altijd de volledige informatie over bijvoorbeeld Haarlem, Arnhem, Amersfoort en Zaanstad.

Zoek alle postcodes

Postcodes werden in 1977 in Nederland ingevoerd. Een postcode van een woning geeft geografisch gezien heel precies aan waar een woning zich bevindt in Nederland. De vier cijfers en de twee letters vertegenwoordigen gezamenlijk namelijk waar in Nederland de postcode vandaan komt. Een postcode kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld belt met een bedrijf. Door je postcode door te geven weten zij vaak al precies wie jij bent. Zo hoef je andere informatie als woonplaats en straatnaam niet meer door te geven.