Je bent op zoek naar een nieuw huis in het postcode gebied van Rosmalen en je krijgt van je vrienden te horen dat makelaar Het Waare Huis in Rosmalen nieuwbouwwoningen aanbiedt. Na deze huizen nader bekeken te hebben blijkt dit volledig naar wens te zijn, en je besluit om contact op te nemen met de makelaar. Maar dan hoor je tot je verassing dat er al meerdere geïnteresseerden zijn. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jij in de toekomst als eerste in de rij staat voor een nieuw huis in het postcode gebied van Rosmalen.

Focus je niet op een makelaar
Door de aantrekkende economie is ook de woningmarkt weer in de run, hierdoor is het van belang dat je goed oplet op potentiële buitenkansjes. Dit kun je doen door niet alleen de website van Het Waare Huis te checken maar bijvoorbeeld ook het aanbod op websites zoals Funda.

Zorg dat diverse makelaars van jouw op de hoogte zijn
Vaak is het zo dat als een huis in de verkoop gaat dat het een paar dagen duurt voordat hij op de website komt te staan, terwijl de makelaar hiervan al wel op de hoogte is. Zorg er daarom voor dat makelaars uit de buurt weten wat jouw woonwensen zijn. Wanneer hij dan eeen potentieel huis voor je op het oog hebt, kan hij jou op de hoogte brengen, waardoor je meer tijd en een voorsprong in de onderhandeling krijgt.

Wees specifiek
Het is belangrijk dat je van tevoren goed weet wat jouw concrete eisen zijn, wil jij bijvoorbeeld een grote tuin? Wil je zelf klussen of betaal je liever iets meer voor een huis dat af is? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk heb, ben je in staat om sneller beslissen.

Doe altijd een tweede bezichtiging
Bij het kopen van een huis kunnen je emoties weleens de overhand nemen.
Daardoor bestaat het risico dat je in je enthousiasme te overhaast een bod doet. Of na de aankoop blijkt dat het huis diverse gebreken hebt. Doe daarom altijd een tweede bezichtiging om alles nog eens na te lopen. Als laatste tip moet je je tijdens het koopproces niet laten opjagen om een weloverwogen keuze te maken.